Adres

Linnaeusparkweg 127 Huis

Email adres

info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Telefoonnummer

020-3313554

FAQ

Veelgestelde vragen over Psychologiepraktijk De Meer

Wat is de Basis GGZ en hoe verschilt dat van de Specialistische GGZ?

De Basis GGZ biedt kortdurende en lichtere vormen van geestelijke gezondheidszorg, terwijl de Specialistische GGZ complexere en intensievere behandelingen omvat. Onze praktijk richt zich op de Basis GGZ, waar we effectieve hulp bieden voor een breed scala aan psychische problemen.

Welke soorten problemen behandelt jullie praktijk?

We behandelen verschillende psychische problemen, waaronder angststoornissen, depressie, stressgerelateerde klachten, traumagerelateerde problemen, en relatieproblemen. Onze professionele therapeuten hebben ervaring met diverse problematiek en staan klaar om je te ondersteunen.

Hoe kan ik een afspraak maken bij jullie praktijk?

Met een verwijzing van de huisarts kan je je aanmelden via het aanmeldformulier op de site. Je huisarts kan je ook direct aanmelden via Zorgdomein. Zodra je aanmelding bij ons binnenkomt nemen we contact met je op over het vervolg

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste afspraak?

Tijdens je eerste afspraak voeren we een intakegesprek waarin we je klachten,  hulpvraag en achtergrond bespreken. We streven ernaar om een goed beeld te krijgen van je situatie, zodat we samen een passend behandelplan kunnen opstellen.

Worden de kosten van de behandeling vergoed?

Wij zijn een contractvrije praktijk. Dat betekent dat je zorgverzekeraar de behandelingen (gedeeltelijk) betaalt, variërend van 52% tot 100%. Voorwaarde is dat je klacht in de basisverzekering vergoed wordt.

Welke codering hebben jullie verrichtingen? Hier kan de verzekering om vragen als je de kosten wilt berekenen.

Bij Psychologiepraktijk De Meer zijn de meest voorkomende verrichtingen:
CO0562 – Diagnostiekconsult 60min door een GZ-psycholoog €183,44
CO0627 – Behandelconsult 60min door een GZ-psycholoog €161,46
OV0007 – Overleg kort (<15min) €25,05
OV0008 – Overleg lang (>15min) €76,35

Wordt mijn eigen risico aangesproken?

Ja. Als je bij ons of ergens anders behandeld wordt, moet je altijd eerst €385 eigen risico betalen, of meer als je een hoog eigen risico hebt. Nadat je eigen risico is verrekend gelden je polisvoorwarden voor de verdere vergoeding vanuit je verzekering. 

Van wie krijg ik de facturen?

Psychologiepraktijk De Meer heeft de facturering van verzekerde zorg uitbesteed aan Infomedics. Dat betekent dat je die factuur aan Infomedics betaalt, en zij betalen de praktijk. Je kunt via hun site www.infomedics.nl heel makkelijk online vragen stellen over de factuur of een betalingsregeling aanvragen.

Voor onverzekerde zorg (OVP, relatietherapie en No Show/Te laat afgezegd) ontvang je een factuur van Psychologiepraktijk De Meer. Het kan dus zijn dat je zowel een factuur krijgt van Infomedics als van de praktijk.

Hoe lang duurt een behandeling gemiddeld?

De duur van de behandeling kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Behandeling in de Basis GGZ is klachtgericht en kortdurend, denk hierbij aan ongeveer 12 sessies.

Ik ben plotseling ziek geworden of er is sprake van overmacht waardoor ik niet naar mijn afspraak kan komen, is dat kosteloos?

Als je langer dan 48 uur van tevoren een afspraak afzegt is dat inderdaad kosteloos. Indien je korter dan 48 uur afzegt betaal je het ‘no show’ tarief. We reserveren namelijk 60min voor je en als je deze kort voor de afspraak afzegt kunnen we niemand anders meer inplannen. Daarom krijg je van ons drie dagen van tevoren een herinnering en kunnen we altijd een sessie online doen.

Bieden jullie ook online therapie aan?

Ja, wij bieden ook online therapie aan. Dit kan een handige optie zijn als je niet in staat zijn om persoonlijk naar onze praktijk te komen, bijvoorbeeld vanwege afstand of mobiliteitsproblemen. Ook als je in principe naar de praktijk komt kan een sessie incidenteel online plaatsvinden.

Zijn jullie therapeuten gecertificeerd?

Ja, al onze therapeuten zijn BIG geregistreerd en geregistreerd bij relevante beroepsverenigingen zoals het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en/of de VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). We streven naar continue professionele ontwikkeling om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen.

Hoe houden jullie rekening met mijn privacy?

Bij Psychologiepraktijk De Meer communiceren we via een beveiligde omgeving: de GGZ Client Portal. Ook vragen we je toestemming als we informatie met anderen moeten of willen delen. Je kunt hier meer lezen over de privacy.

Ik ben zorgprofessional en wil met toestemming behandelinformatie opvragen, welke kosten zijn daaraan verbonden?

Psychologiepraktijk De Meer hanteert hiervoor het Nza tarief van €104,69.

Voor meer vragen of informatie kun je altijd contact met ons opnemen!

Mededeling:

Helaas, er is een storing met het aanmeldformulier. Neem contact met ons op via info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Bij voorbaat dank, team De Meer