Adres

Linnaeusparkweg 127 Huis

Email adres

info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Telefoonnummer

020-3313554

Schematherapie

Als je merkt dat je steeds tegen dezelfde patronen in je leven aanloopt kan schematherapie uitkomst bieden. Gedragspatronen kunnen eruit bestaan dat je merkt dat je het moeilijk vindt om je grenzen aan te geven, of dat je het moeilijk vindt om mensen te vertrouwen of keuzes te maken. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier voor jezelf opkomen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens. Schematherapie maakt gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie en ervaringsoefeningen uit de Gestalt-therapie. 
Schematherapie binnen de Basis GGZ richt zich op het versterken van de Gezonde Volwassene en is met name geschikt voor mensen die al ervaring hebben met schematherapie en/of cognitieve gedragstherapie.

In de intakefase wordt uitgebreid stilgestaan bij je klachten, wordt gekeken bij welke DSM-classificatie je klachten het beste passen en wordt tot slot een behandelvoorstel gedaan. Je behandelaar houdt zich aan de GGZ-richtlijnen voor behandeling. Het kan zijn dat je zelf een sterke voorkeur hebt voor een behandelvorm maar dat de richtlijn een andere behandeling voorschrijft.

Mededeling:

Helaas, er is een storing met het aanmeldformulier. Neem contact met ons op via info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Bij voorbaat dank, team De Meer