Adres

Linnaeusparkweg 127 Huis

Email adres

info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Telefoonnummer

020-3313554

KOP model

De KOP-model theorie (Klachten = Omgeving X Persoonlijke coping) is gericht op de oorzaak van je klachten in het licht van de actuele omgevingsfactoren en de persoonlijke kwaliteiten. Deze behandeling bestaat met name uit korte interventies, waarbij je kijkt naar je eigen gewoontes en de relatie hiervan met je klachten. Je zal gaan oefenen met nieuw gedrag in deze therapie, wat het een actief geheel maakt.

Ontspanningsoefeningen
Veel klachten blijven te lang bestaan omdat we in de huidige tijd te weinig ontspannen. Door te ontspannen kan je je lichamelijke en psychische toestand sterk beïnvloeden. Het helpt om klachten te verminderen en geeft afleiding van negatieve gedachten, gevoelens of pijn. Tijdens de oefeningen komt je lichaam tot rust. Als je de oefeningen vaker doet, wordt het steeds makkelijker om het gevoel van ontspanning op te roepen, ook in stressvolle situaties, waarin je doorgaans veel spanning ervaart.

In de intakefase wordt uitgebreid stilgestaan bij je klachten, wordt gekeken bij welke DSM-classificatie je klachten het beste passen en wordt tot slot een behandelvoorstel gedaan. Je behandelaar houdt zich aan de GGZ-richtlijnen voor behandeling. Het kan zijn dat je zelf een sterke voorkeur hebt voor een behandelvorm maar dat de richtlijn een andere behandeling voorschrijft.

Mededeling:

Helaas, er is een storing met het aanmeldformulier. Neem contact met ons op via info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Bij voorbaat dank, team De Meer