Adres

Linnaeusparkweg 127 Huis

Email adres

info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Telefoonnummer

020-3313554

EFT

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een methode waarmee je op een effectieve manier (oude) emoties verwerkt/oplost zonder er eindeloos over te moeten praten. Met EFT bevrijd je jezelf van belemmerende patronen. Het is een veilige methode waarmee je op een aangename en eenvoudige wijze een positief resultaat kunt behalen. Bij EFT maak je gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie gekoppeld is. Tijdens de behandeling wordt cognitieve therapie gecombineerd met acupressuur, wat het tot een krachtige interventie maakt. Door middel van focus en de juiste woorden maak je verbinding met de herinnering zodat je die in het hier en nu weer kunt voelen. Vervolgens neutraliseer je deze negatieve emotie met behulp van acupressuur (dat is zonder naalden): je beklopt een aantal punten op je gezicht, lichaam en handen waardoor de spanning afneemt. De bijbehorende negatieve emotie wordt hierdoor geneutraliseerd, negatieve emoties en fysieke klachten kunnen vervolgens verminderen en zelfs verdwijnen. De herinnering aan de vervelende of traumatische ervaring zal niet verdwijnen, wel de daaraan gekoppelde negatieve emotie. Op deze manier pak je effectief stress en stress gerelateerde klachten aan. Meestal is niet zozeer een gebeurtenis het probleem, maar wel de negatieve emoties die je eraan vast hebt geplakt. Deze kunnen mentale en vaak ook lichamelijke klachten veroorzaken. Het unieke van EFT is dat er direct veranderingen plaatsvinden in het onderbewuste, waardoor je snel resultaat boekt en dus ook anders gaat denken.
EFT werkt bijvoorbeeld voor de volgende klachten; steeds maar die terugkerende gedachte: ik ben niet goed genoeg/ik doe het niet goed/ik hoor er niet bij/ik ben het niet waard, migraine, angst, traumatische gebeurtenissen, lichamelijke klachten (vaak een uiting van stress), onzekerheid, vermoeidheid, slapeloosheid, frustraties of waarom reageer ik nou zo geïrriteerd op mijn omgeving.  

In Psychologiepraktijk De Meer beheerst Marloes Kremer als enige EFT. Als je een specifieke voorkeur hebt voor deze behandelvorm, geef dat dan aan in je aanmeldingsmail zodat er een intakegesprek bij Marloes gepland kan worden. Zie voor meer informatie www.eftklopt.nl.

Mededeling:

Helaas, er is een storing met het aanmeldformulier. Neem contact met ons op via info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Bij voorbaat dank, team De Meer