Adres

Borneostraat 80A

Email adres

info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Telefoonnummer

020-3313554

Eline Kocken

GZ-psycholoog

Mijn naam is Eline Kocken en ik werk ruim 10 jaar in de GGZ. In deze tijd heb ik als psycholoog veel ervaring opgedaan met verschillende soorten mentale problemen.

Ik heb met veel plezier mensen behandeld met angst-, dwang-, trauma-, depressie- en stemmingsklachten en eetstoornissen. Binnen een grote GGZ-instelling heb ik zowel in een poliklinische, als klinische setting gewerkt.

Ik zet me in om een veilige sfeer te creëren zodat je je gehoord voelt en je vrij voelt om zonder oordeel je verhaal te doen. Tijdens de intakefase proberen we samen duidelijkheid te krijgen in wat je klachten zijn, hoe ze zijn ontstaan en hoe ze blijven bestaan. Aan het einde van de intakefase stellen we samen een behandelplan op dat aansluit op jouw doelen voor de behandeling. Tijdens de behandeling werken we samen aan het verminderen van je klachten. Om je de grootste kans op herstel te geven vind ik het belangrijk om te werken met effectief bewezen behandelmethoden. Veelal werk ik met cognitieve gedragstherapie. Dit is een therapie die ingaat op de samenhang tussen gedachtes, gevoelens en gedrag. Naast onze gesprekken, ga je ook zelf aan de slag met oefeningen voor thuis. Deze opdrachten bespreken we voor en na en kunnen zich bijvoorbeeld richten op het krijgen van meer inzicht in je klachten of oefenen met nieuw gedrag. Indien van meerwaarde integreren we elementen van bijvoorbeeld mindfulness, motiverende gespreksvoering of ontspanningsoefeningen in de behandeling.  Gaandeweg en aan het einde van de behandeling zullen we de behandeling evalueren. 

Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog (BIG-nummer: 69930389225), cognitief gedragstherapeut i.o. en hiervoor aangesloten bij de Vereniging voor gedrags- en cognitieve therapie (VGCT). Ook ben ik aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), eveneens als hun klachtenregeling. Mijn kwaliteitsstatuut is hier in te zien. Mijn werkdagen zijn maandag en dinsdag en je kunt mij bereiken op elinekocken@psychologiepraktijkdemeer.nl.

Mededeling:

Helaas, er is een storing met het aanmeldformulier. Neem contact met ons op via info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Bij voorbaat dank, team De Meer