Adres

Linnaeusparkweg 127 Huis

Email adres

info@psychologiepraktijkdemeer.nl

Telefoonnummer

020-3313554

Tarieven submenu

Ongecontracteerde zorg

Met de overige verzekeraars heeft de praktijk bewust geen contracten afgesloten en vanaf 2024 heeft de praktijk met geen enkele verzekeraar meer een contract. In het geval de praktijk geen contract heeft met je zorgverzekeraar betekent dat, dat je de kosten voor de consulten zelf betaalt aan Psychologiepraktijk De Meer waarna je de rekening declareert bij de zorgverzekeraar. Op deze factuur komen de gegevens van je behandeling te staan zoals diagnose, zorgzwaarte-typering, type en duur consult. Als je hier bezwaar tegen hebt kun je een privacyverklaring invullen en getekend meenemen. 

Hoeveel een zorgverzekeraar vervolgens vergoedt hangt af van je polis. Bij een (zuivere) restitutiepolis worden de kosten voor een behandeling volledig vergoed en bij een naturapolis wordt gemiddeld 75% vergoed, maar dat kan ook lager zijn. Ook hier geldt dat je zelf verantwoordelijk bent om voorafgaand aan de intake uit te zoeken welke polisvoorwaarden je hebt en wat dit betekent voor de kosten van je consulten en je eigen risico. 

Rekenvoorbeeld 2023: een behandeltraject van 10 sessies, waarvan de eerste twee diagnostiek consulten zijn, en de behandelaar heeft een keer 15 min met een collega overlegd kost €1638,68. Als we geen contract hebben met je verzekeraar en de verzekering vergoedt 75% dan betaal je zelf €409,67, naast je eigen risico.