Darja IJland

GZ-psycholoog en praktijkhouder

Mijn naam is Darja IJland (1977). In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Klinische Psychologie. Daarna heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog gedaan en behaalde ik in 2009 mijn BIG-registratie (09911035125). Inmiddels heb ik ruim 16 jaar ervaring opgedaan in o.a. de forensische psychologie en grote GGZ-instellingen in het land.


In 2018 heb ik de keuze gemaakt een vrijgevestigde praktijk te openen. Ik vind dat iedereen recht heeft op goede zorg in de Basis GGZ bij hem/haar in de buurt. Met de Psychologiepraktijk De Meer wil ik daar een bijdrage aan leveren door mensen zorg op maat te bieden, maar met een persoonlijke aanpak. Mijn behandelstijl kenmerkt zich door een cliëntgerichte en pragmatische houding. Van cliënten hoor ik dan ook terug dat ze zich door mij begrepen voelen, meer inzicht krijgen in waar hun klachten vandaan komen en beter weten wat ze eraan kunnen doen. Ik maak in behandeling gebruik van coginitieve gedragstherapie waaronder schematherapie, ACT en MBCT en daarnaast ook EMDR. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVVP.

 

Marloes Kremer

EFT-therapeut

Ik ben Marloes Kremer (1980) en ik heb een missie. En die missie is een veilige plek creëren waar persoonlijke groei en zelfliefde toenemen. Omdat ik geloof dat als we meer van ons zelf houden, we beter kunnen liefhebben. En dat is in essentie toch allemaal wat we willen; liefhebben en geliefd zijn. Hieraan wil ik graag een bijdrage leveren door grote en kleine trauma's, die we allemaal oplopen in ons leven, op te lossen. Dit doe ik door middel van EFT (Emotional Freedom Techniques) een zeer effectieve en prettige methode. Bij het opruimen van trauma's ontstaat er direct meer ruimte in dat toch al vaak volle hoofd. Zo kunnen we andere en vaak gezondere keuzes maken. Bijvoorbeeld in de communicatie met de mensen om ons heen. Reageren we vanuit oude pijn of met een nieuwe blik. Dit doe ik op deze hele prettige plek, Psychologiepraktijk de Meer waar veel zorg en aandacht is besteed aan de inrichting. Omdat ik ook geloof dat de plek waar je bent invloed heeft op je gemoedstoestand. Het licht, de geur, de kleuren en de spullen die er staan doen er toe. Als je je veilig en op je gemak voelt kom je veel sneller bij de kern. 

Achttien jaar werkte ik in Amsterdam in de geestelijke gezondheidszorg vooral in de forensische hoek en 6 jaar geleden ben ik opgeleid als EFT therapeut bij NOVET Gary Craig official EFT Training Center. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA (Nederlandse Vereniging voor Psychosociaal Therapeuten). 

Als ik mezelf mag omschrijven zou ik zeggen dat ik zeer makkelijk contact maak, oplossingsgericht ben, daadkrachtig, open, nuchter en dat ik een gezond verstand heb. Ik ben ook invoelend, sensitief, sfeergevoelig en ik vind weinig raar. Maar ik denk dat in de reviews, elders op deze website, die me telkens weer ontroeren als ik ze ontvang, een beter beeld ontstaat van hoe anderen mij en de therapie die ik geef ervaren. Kijk ook even op www.eftklopt.nl!

Saskia ten Houte de Lange

GZ-psycholoog

Mijn naam is Saskia ten Houte de Lange. De afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier gewerkt als psycholoog bij diverse instellingen met als specialisatie de behandeling van depressie, angstklachten, verslaving, eetstoornissen en impulscontroleproblematiek. Mijn motivatie voor dit werk is een fascinatie voor mensen en wat hen drijft. Ik houd van een persoonlijke benadering waarbij zowel ruimte is voor het onderzoeken van de samenhang tussen je klachten en levensloop, als voor het aanpakken van je problemen. Dit houdt bijvoorbeeld in het doorbreken van patronen die maken dat je niet vooruit komt, en daarnaast zeker ook het versterken van zaken waar jij energie van krijgt. In mijn behandelingen maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie en mindfulness. Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog (79921777925), aangesloten bij de NVGzP en cognitief gedragstherapeut VGCt i.o.

Liesan Braakhuis

GZ-psycholoog


Mijn naam is Liesan Braakhuis. Na mijn afstuderen in 2012 (richting Klinische Ontwikkelingspsychologie) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam heb ik als psycholoog jarenlang ervaring opgedaan met diverse doelgroepen binnen de specialistische gezondheidszorg. Tevens heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond (BIG-nummer 29926794625). 

Wat mij kenmerkt als psycholoog is een oprechte en positieve benadering van de mens. Ik vind het belangrijk om samen te onderzoeken wat er op dit moment speelt en wat er nodig is om tot verandering te komen. Daarbij maak ik gebruik van evidence-based behandelmethodes zoals Cognitieve Gedragstherapie (ACT/MBCT), EMDR, Systeemtherapie en Persoonsgerichte experiëntiële therapie, met als doel een leven dat meer in in balans is en het loskomen uit belemmerende patronen in gedrag, gedachten en gevoelens. Naast dat ik een breed scala aan klachten behandel heb ik specifieke kennis van en affiniteit met psychische problemen rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en de postpartumperiode. Denk hierbij aan angst- en stemmingsklachten, rouw en trauma, maar ook aan klachten die ontstaan door de veranderende partnerrelatie en de transitie naar een nieuwe levensfase.

 

Lot Schroeder

GZ-psycholoog en relatietherapeut

Ik ben Lot Schroeder (1977) en ik heb ruime ervaring als psycholoog in een grote Amsterdamse GGZ-instelling. Daarnaast geef ik ook relatietherapie. Na mijn universitaire studie psychologie heb ik een aanvullende opleiding gevolgd tot gezondheidszorgpsycholoog.
Ik ben gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van diverse psychische klachten zoals depressie, trauma, verslaving, angststoornissen en problemen in de levenssfeer zoals burn-out en relatieproblemen.
Hoe ziet een behandeling bij mij eruit? Ik zoek graag uit hoe je klachten samenhangen met jouw persoonlijke situatie of geschiedenis. Vervolgens bepalen we samen met welke behandeling of aanpak je het best geholpen bent.
Cliënten ervaren mij als een betrokken psycholoog die doortastend kan zijn en dit kan afwisselen met humor. Ik maak gebruik van bewezen effectieve behandelmethoden, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR, waarbij veel ruimte is voor een persoonlijke invulling.
Als relatietherapeut maak ik gebruik van principes uit de Emotionally Focused Therapy (EFT). Dit is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op het veranderen van verstoorde interactiepatronen en het versterken van de verbinding tussen beide partners. 

 

Melanie Maij

Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut

Mijn naam is Melanie Maij (1983). Ik ben bij RINO Amsterdam opgeleid als klinisch psycholoog en psychotherapeut. Sinds 2006 heb ik gewerkt als psycholoog, gz-psycholoog en geregistreerd cognitief gedragstherapeut (VGCt) binnen verschillende grote GGZ-organisaties en in het forensisch veld. Inmiddels heb ik ruimschoots ervaring in het diagnosticeren en behandelen van langdurige en complexe problematiek.
Sinds 2022 heb ik ervoor gekozen een langgekoesterde droom achterna na ta gaan en zelfstandig te gaan werken als psychotherapeut bij Psychologiepraktijk de Meer. In mijn beleving zijn een nieuwsgierige houding en veilige omgeving de basis voor een onderzoek bij jezelf naar moeilijke gevoelens en interpersoonlijke patronen. Ik maak in mijn werk gebruik van de MBT-grondhouding (Mentalisation Based Treatment) en cognitieve gedragstherapie waaronder EMDR en schematherapie. Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen LVVP, NVP, VGCt en Vereniging EMDR Nederland.
 

 

Bo Hornkamp

Psycholoog in opleiding tot GZ-Psycholoog

Mijn naam is Bo Hornkamp. Enkele jaren geleden ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Gezondheidszorgpsychologie, waarna ik meerdere jaren ervaring op heb gedaan als psycholoog in de forensische sector en de specialistische GGZ. Momenteel ben ik in opleiding tot GZ-psycholoog, welke ik in 2022 hoop af te ronden. Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt en de ruimte voelt om te vertellen om samen tot een oplossing voor de klachten te komen. Ik probeer op een warme, empathische manier contact te maken en kijk met een open, nuchtere blik. Ik maak gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

Bo is bevoegd en bekwaam om zelfstandig, onder supervisie van een GZ-psycholoog, psychologische behandelingen uit te voeren. 

 

 

Buddy

de Bulldog

Dit is Buddy, het is een pup van een nu bijna een jaar en is soms in de praktijk. Hij is sociaal en gezellig maar kan ook goed in de bench zitten.