Darja IJland

GZ-psycholoog en praktijkhouder

Mijn naam is Darja IJland (1977) en ben de praktijkhouder. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Klinische Psychologie. Daarna heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog gedaan en behaalde ik in 2009 mijn BIG-registratie (09911035125). Inmiddels heb ik ruim 16 jaar ervaring opgedaan in o.a. de forensische psychologie en grote GGZ-instellingen in het land.

In 2018 heb ik de keuze gemaakt een vrijgevestigde praktijk te openen. Ik vind dat iedereen recht heeft op goede zorg in de Basis GGZ bij hem/haar in de buurt. Met de Psychologiepraktijk De Meer wil ik daar een bijdrage aan leveren door volwassenen vanaf 18 jaar zorg op maat te bieden, maar met een persoonlijke aanpak. Mijn behandelstijl kenmerkt zich door een cliëntgerichte en pragmatische houding. Van cliënten hoor ik dan ook terug dat ze zich door mij begrepen voelen, meer inzicht krijgen in waar hun klachten vandaan komen en beter weten wat ze eraan kunnen doen. Ik maak in behandeling gebruik van coginitieve gedragstherapie waaronder schematherapie, ACT en MBCT en daarnaast ook EMDR. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVVP. Mijn werkdagen zijn dinsdagavond, woensdag, donderdag en vrijdag. Mijn kwaliteitsstatuut is hier in te zien.

 

Marloes Kremer

EFT-therapeut

Ik ben Marloes Kremer (1980). Ik geef trauma behandelingen en ik doe dat door middel van EFT (Emotional Freedom Techniques). Trauma klinkt gelijk zo groot en soms is het dat ook maar vaak zit het in de kleine opmerkingen die gemaakt zijn gedurende je leven waardoor je in het hier en nu niet reageert op situaties zoals je zou willen reageren. Daarnaast ben ik familieopsteller en mega fan van Human Design en daar maak ik tijdens de sessies een heerlijk soepje van. Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten krijg je wanneer je een aanvullende verzekering hebt een gedeelte van mijn sessies vergoed. 
 
Mijn missie is een veilige plek creëren omdat ik geloof dat als je je veilig voelt je kan leren en groeien. Vanuit een veilige plek kan je sneller bij de kern komen en echt dingen aanpakken die je in de weg zitten om jouw mooiste leven te leven. Ik geloof dat de plek waar je bent invloed heeft op je gemoedstoestand, het licht, de geur, de kleuren en de spullen die er staan doen er toe. Fijne veilige plekken creëer ik op ongeveer alle vlakken in mijn leven. In mijn praktijk, vanuit de camper en caravan maar ook natuurlijk thuis, met de mensen om me heen en in mijn creativiteit. Ik ben twee dagen in de week op dinsdag en donderdag in de praktijk te vinden. De rest van de dagen behandel ik mensen in de natuur vanuit mijn omgebouwde Volkswagen camper T2 uit 1977 in de zomermaanden en vanuit mijn Eriba caravan uit 1975 in de wintermaanden. 
 
Als ik mezelf mag omschrijven zou ik zeggen dat ik zeer makkelijk contact maak, oplossingsgericht ben, daadkrachtig, open, nuchter en dat ik een gezond verstand heb. Ik ben ook invoelend, sensitief, sfeergevoelig en ik vind weinig raar. Maar ik denk dat in de reviews, elders op deze website, die me telkens weer ontroeren als ik ze ontvang, een beter beeld ontstaat van hoe anderen mij en de therapie die ik geef ervaren. Kijk ook even op www.eftklopt.nl

Saskia ten Houte de Lange

GZ-psycholoog

Mijn naam is Saskia ten Houte de Lange. De afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier gewerkt als psycholoog bij diverse instellingen met als specialisatie de behandeling van depressie, angstklachten, verslaving, eetstoornissen en impulscontroleproblematiek. Mijn motivatie voor dit werk is een fascinatie voor mensen en wat hen drijft. Ik houd van een persoonlijke benadering waarbij zowel ruimte is voor het onderzoeken van de samenhang tussen je klachten en levensloop, als voor het aanpakken van je problemen. Dit houdt bijvoorbeeld in het doorbreken van patronen die maken dat je niet vooruit komt, en daarnaast zeker ook het versterken van zaken waar jij energie van krijgt. In mijn behandelingen maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie en mindfulness. Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog (79921777925), aangesloten bij de NVGzP en cognitief gedragstherapeut VGCt i.o. Mijn werkdagen zijn dinsdag en vrijdag.

Liesan Braakhuis

GZ-psycholoog


Mijn naam is Liesan Braakhuis. Na mijn afstuderen in 2012 (richting Klinische Ontwikkelingspsychologie) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam heb ik als psycholoog jarenlang ervaring opgedaan met diverse doelgroepen binnen de specialistische gezondheidszorg. Tevens heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond (BIG-nummer 29926794625). 

Wat mij kenmerkt als psycholoog is een oprechte en positieve benadering van de mens. Ik vind het belangrijk om samen te onderzoeken wat er op dit moment speelt en wat er nodig is om tot verandering te komen. Daarbij maak ik gebruik van evidence-based behandelmethodes zoals Cognitieve Gedragstherapie (ACT/MBCT), EMDR, Systeemtherapie en Persoonsgerichte experiëntiële therapie, met als doel een leven dat meer in in balans is en het loskomen uit belemmerende patronen in gedrag, gedachten en gevoelens. Naast dat ik een breed scala aan klachten behandel heb ik specifieke kennis van en affiniteit met psychische problemen rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en de postpartumperiode. Denk hierbij aan angst- en stemmingsklachten, rouw en trauma, maar ook aan klachten die ontstaan door de veranderende partnerrelatie en de transitie naar een nieuwe levensfase. Mijn werkdagen zijn maandag en woensdag. Mijn werkzaamheden voor de praktijk stoppen eind 2022.

 

Lot Schroeder

GZ-psycholoog en relatietherapeut

Ik ben Lot Schroeder (1977) en ik heb ruime ervaring als psycholoog in een grote Amsterdamse GGZ-instelling. Daarnaast geef ik ook relatietherapie. Na mijn universitaire studie psychologie heb ik een aanvullende opleiding gevolgd tot gezondheidszorgpsycholoog.
Ik ben gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van diverse psychische klachten zoals depressie, trauma, verslaving, angststoornissen en problemen in de levenssfeer zoals burn-out en relatieproblemen.
Hoe ziet een behandeling bij mij eruit? Ik zoek graag uit hoe je klachten samenhangen met jouw persoonlijke situatie of geschiedenis. Vervolgens bepalen we samen met welke behandeling of aanpak je het best geholpen bent.
Cliënten ervaren mij als een betrokken psycholoog die doortastend kan zijn en dit kan afwisselen met humor. Ik maak gebruik van bewezen effectieve behandelmethoden, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR, waarbij veel ruimte is voor een persoonlijke invulling.
Als relatietherapeut maak ik gebruik van principes uit de Emotionally Focused Therapy (EFT). Dit is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op het veranderen van verstoorde interactiepatronen en het versterken van de verbinding tussen beide partners. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend.

 

Melanie Maij

Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut

Mijn naam is Melanie Maij (1983). Ik ben bij RINO Amsterdam opgeleid als klinisch psycholoog en psychotherapeut. Sinds 2006 heb ik gewerkt als psycholoog, gz-psycholoog en geregistreerd cognitief gedragstherapeut (VGCt) binnen verschillende grote GGZ-organisaties en in het forensisch veld. Inmiddels heb ik ruimschoots ervaring in het diagnosticeren en behandelen van langdurige en complexe problematiek.
Sinds 2022 heb ik ervoor gekozen een langgekoesterde droom achterna na ta gaan en zelfstandig te gaan werken als psychotherapeut bij Psychologiepraktijk de Meer. In mijn beleving zijn een nieuwsgierige houding en veilige omgeving de basis voor een onderzoek bij jezelf naar moeilijke gevoelens en interpersoonlijke patronen. Ik maak in mijn werk gebruik van de MBT-grondhouding (Mentalisation Based Treatment) en cognitieve gedragstherapie waaronder EMDR en schematherapie. Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen LVVP, NVP, VGCt en Vereniging EMDR Nederland. Mijn werkdagen zijn maandag en vrijdag. Mijn werkzaamheden voor de praktijk stoppen eind 2022.