Darja IJland

GZ-psycholoog en praktijkhouder

Mijn naam is Darja IJland (1977). In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Klinische Psychologie. Daarna heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog gedaan en behaalde ik mijn BIG-registratie (09911035125). Inmiddels heb ik ruim 14 jaar ervaring opgedaan in o.a. de forensische psychologie en grote GGZ-instellingen in het land. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar een vrijgevestigde praktijk in Utrecht waar ik alle inspiratie heb opgedaan om ook in mijn eigen stad Amsterdam een vrijgevestigde praktijk te openen. Ik vind dat iedereen recht heeft op goede zorg in de Basis GGZ bij hem/haar in de buurt. Met de Psychologiepraktijk De Meer wil ik daar een bijdrage aan leveren door mensen zorg op maat te bieden. Mijn behandelstijl kenmerkt zich door een begripvolle en pragmatische houding.

 

Marloes Kremer

EFT-therapeut

Mijn naam is Marloes Kremer (1980). Sinds 2001 ben ik werkzaam in de GGZ, de laatste 7 jaar in een forensisch ambulant behandelteam als maatschappelijk werker in Amsterdam. Daarnaast ben ik opgeleid als EFT behandelaar bij NOVET Gary Craig official EFT Training Center. Ik heb mijn eigen praktijk maar vind het prettig om samen te kunnen werken met collega's om zo de zorg te kunnen bieden die degene die voor mij zit nodig heeft. Ik ben daarom een paar keer per week te vinden bij Psychologiepraktijk De Meer. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA (Nederlandse Vereniging voor Psychosociaal Therapeuten). Mijn behandelstijl kenmerkt zich door echt contact te maken en direct aan de slag te gaan. Ik heb een nuchtere kijk op dingen en vind weinig raar. Ik bekijk ook de lichamelijke uiting van klachten zodat we snel bij de kern van de klacht kunnen komen. EFT is net even anders dan de reguliere aanpak binnen de basis GGZ maar zeker niet minder effectief.

Saskia ten Houte de Lange

GZ-psycholoog

Mijn naam is Saskia ten Houte de Lange. De afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier gewerkt als psycholoog bij diverse instellingen met als specialisatie de behandeling van depressie, angstklachten, verslaving, eetstoornissen en impulscontroleproblematiek. Mijn motivatie voor dit werk is een fascinatie voor mensen en wat hen drijft. Ik houd van een persoonlijke benadering waarbij zowel ruimte is voor het onderzoeken van de samenhang tussen je klachten en levensloop, als voor het aanpakken van je problemen. Dit houdt bijvoorbeeld in het doorbreken van patronen die maken dat je niet vooruit komt, en daarnaast zeker ook het versterken van zaken waar jij energie van krijgt. In mijn behandelingen maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie en mindfulness. Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog (79921777925), aangesloten bij de NVGzP en cognitief gedragstherapeut VGCt i.o.

Liesan Braakhuis

GZ-psycholoog


Mijn naam is Liesan Braakhuis. Na mijn afstuderen in 2012 (richting Klinische Ontwikkelingspsychologie) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam heb ik als psycholoog jarenlang ervaring opgedaan met diverse doelgroepen binnen de specialistische gezondheidszorg. Tevens heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond (BIG-nummer 29926794625). 

Wat mij kenmerkt als psycholoog is een oprechte en positieve benadering van de mens. Ik vind het belangrijk om samen te onderzoeken wat er op dit moment speelt en wat er nodig is om tot verandering te komen. Daarbij maak ik gebruik van evidence-based behandelmethodes zoals Cognitieve Gedragstherapie (ACT/MBCT), EMDR, Systeemtherapie en Persoonsgerichte experiëntiële therapie, met als doel een leven dat meer in in balans is en het loskomen uit belemmerende patronen in gedrag, gedachten en gevoelens. Naast dat ik een breed scala aan klachten behandel heb ik specifieke kennis van en affiniteit met psychische problemen rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en de postpartumperiode. Denk hierbij aan angst- en stemmingsklachten, rouw en trauma, maar ook aan klachten die ontstaan door de veranderende partnerrelatie en de transitie naar een nieuwe levensfase.