Online behandeling

Hoe werken we bij Psychologiepraktijk De Meer online?
Sinds de landelijke maatregelen van kracht zijn om de kans op besmetting met COVID-19 zo klein mogelijk te houden bieden wij de mogelijkheid voor online behandelen via Zoom en Embloom. We merken dat het de continuïteit in de behandeling veel goed doet!

Een online behandeling is net even een ander middel maar de werkwijze is hetzelfde als in een behandelsessie face-to-face. Dus cognitieve gedragstherapie, schematherapie of EMDR worden niet 'anders' dan je gewend bent. Wel moeten zowel de behandelaar als cliënt een drempel over en zijn er wat omgevingsfactoren waar we rekening mee moeten houden.
Er wordt al jaren veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van online behandelen en de resultaten zijn veelbelovend (zie voor artikelen www.heleenriper.nl). Bij Psychologiepraktijk De Meer laten behandelaren zich goed informeren over en daar waar mogelijk scholen in online behandelen. 

Hieronder vind je een aantal tips ter voorbereiding op een online intakegesprek of behandelsessie:

-Je behandelaar stuurt voorafgaand aan de afspraak een link met een uitnodiging of uitleg voor beeldbellen
-Zorg voor een goede WiFi-verbinding. Soms helpt het om dichter bij de router te gaan zitten
-Gebruik oortjes. Door het gebruik van oortjes klinkt het alsof de afstand minder groot is en het helpt om het stemvolume normaal te houden
-Zoek een rustige ruimte op. Dat is misschien lastig in deze periode maar het helpt om daar afspraken over te maken
-Kom naar de online sessie zoals je ook in de praktijk zou doen, dus niet in pyama, zit rechtop en vermijd uitgebreid te eten en te drinken tijdens de sessie
-Maak samen een afspraak wat te doen als de connectie verbroken wordt

Indien er toch gesprekken op de praktijk gevoerd worden nemen we de hygiëne maatregelen zeer serieus en bewaren we een afstand van 1,5 meter, schudden we geen handen, wordt de gespreksruimte goed geventileerd en schoongemaakt na ieder bezoek. Dat geldt ook voor deurknoppen en het toilet. Er zijn helaas tijdelijk geen versnaperingen zoals koekjes en/of water/thee in de wacht- en spreekruimte, evenals geen lectuur, en we delen geen pen/papier met elkaar.