Reviews

Onderstaande reviews hebben cliënten na afloop naar de betreffende behandelaar gestuurd. Meer reviews zijn te vinden op Zorgkaart Nederland (deze gegevens worden ook gebruikt voor het zorgadvies van uw verzekeraar). Uiteraard komt het ook voor dat cliënten minder tevreden zijn. Hierover proberen we altijd in gesprek te blijven, van te leren en waar nodig dingen anders te doen.

" Ik ben heel tevreden hoe ik geholpen ben door Darja en Marloes m.b.t. EFT therapie. In mijn zoektocht naar genezing na een ingrijpende gebeurtenis, wat bleek meerdere lagen van trauma te hebben. Met Darja heb ik weer evenwicht en zelfvertrouwen kunnen vinden. Marloes heeft met EFT therapie, in mijn onbewuste ervaringen tot een positieve orde kunnen brengen om mijzelf beter te leren vergeven.
Darja en Marloes zijn op heel persoonlijke wijze betrokken, waarbij een veilige omgeving wordt gecreëerd waarin jezelf weer terug kunt vinden. Wat mijn ultieme redding bleek te zijn. "

Nagiib, 38jaar

"Toen ik voor het eerst over EMDR hoorde en las dacht ik meteen aan een soort wetenschappelijke, klinische setting waarin de therapie gegeven wordt. Bij psychologiepraktijk de Meer is dit echter het tegenovergestelde daarvan. Het is een prettige, huiselijke omgeving waarbij het contact tussen therapeut en patiënt warm, gelijkwaardig en oprecht aanvoelt. Ik heb veel gehad aan de sessies en individuele gesprekken met Liesan. Eindelijk is het wiel der vast geroeste negatieve gedachten in beweging gekomen en blijft het in beweging. Doordat Liesan mij nieuwe, geloofwaardige perspectieven liet zien en voelen kan ik realistischer en positiever naar mezelf kijken. En voel ik mij niet meer zo overweldigd door irrationele gedachten. Ik ervaar nu meer controle over hoe mij wil en kan voelen zonder al te veel door te slaan naar de andere kant. Niettemin besef ik hierbij dat terugvallen in oud gedrag ook kan en mag gebeuren. Deze mildheid helpt mij verder in mijn ontwikkeling die nog doorgaat. Maar nu met meer vertrouwen in een goed verloop en mooie toekomst. Heel erg bedankt voor jouw vertrouwen, oprechte belangstelling, professionaliteit en warme persoonlijkheid waardoor ik verder kan gaan groeien en mij steviger in het leven voel staan!"
P, vrouw

"Ik kwam bij Liesan wegens vervelende nachtmerries waar ik lange tijd last van had. Liesan is samen met mij de beerput ingedoken en heeft me geholpen om bepaalde gebeurtenissen te verwerken. Dit allemaal op mijn tempo waar zij voor waakte. Wat ik ook erg prettig vond, was het samen bespreken van een behandel traject. Ik kijk terug op fijne, intense sessies en gesprekken. Bij Liesan vond ik een safe space. Mocht ik ooit weer ergens mee zitten, is dit de eerste plek waar ik terecht wil". 
F, vrouw

"Darja heeft mij ontzettend geholpen met tot de kern komen van mijn klachten. Ik heb mezelf beter leren kennen en ben me zeer bewust geworden van de samenhang tussen lichaam en geest. Elke sessie heb ik meerdere inzichten verkregen over hoe ik met dingen omga en welke denkfouten ik maak. Samen met Darja ben ik aan de slag gegaan met oefeningen die mij met meer acceptatie naar mezelf en anderen laten kijken. Ik ben daar erg dankbaar voor en kan het iedereen aanraden".
Anna, 24 jaar

"Ik heb enorm veel baat gehad bij de sessies met Darja. Ik heb veel inzicht in mijzelf gekregen en ik ben als persoon sterker in het leven gaan staan. Zij heeft mijn verhaal aangehoord en stap voor stap laten begrijpen waar mijn klachten vandaan kwamen. Zij heeft mij ook geleerd hoe daar mee om te gaan door op een praktische en concrete manier stap voor stap hier invulling aan te geven. Echt een hele fijne ervaring!"
Stefan, 42 jaar

"In mijn meest kwetsbare vorm heb ik mij kunnen uiten bij Darja en heb ik samen met haar stappen kunnen zetten in een psychologisch herstel proces. Darja heeft mij geholpen om meer in verbinding te staan met mijn gevoel, mijn zelfbeeld te versterken en geholpen om mijn ongezonde gewoontes aan te pakken. Dit werpt nu al vruchten af binnen alle domeinen van mijn leven. Ik zou Darja dan ook ten harte aanbevelen aan een ieder die psychische hulp zoekt. Darja is ontzettend deskundig. Zij hanteert een uiterst menselijke benadering in combinatie met haar zeer sterke analytische vermogen. Een echte sparringpartner binnen een proces dat je als individu zelf moet doorstaan. Ik kan oprecht zeggen, zonder Darja was dit mij niet gelukt. Als er engelen bestaan is Darja er 100% een."
D. (man), 33 jaar

"Vanaf het begin van mijn traject voelde ik me op mijn gemak bij Liesan. De gesprekken verliepen heel natuurlijk en niet geforceerd. Er was ook aandacht en ruimte voor recente gebeurtenissen in mijn leven, waardoor ik patronen beter begon te herkennen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik vind het nu makkelijker om trouw te blijven aan mezelf wanneer ik in een moeilijke situatie terecht kom."
C. 33 jaar

"Marloes heb ik leren kennen als een zeer fijne, liefdevolle therapeut. Een therapeut die je gelijk een veilig gevoel geeft. Ik heb twee sessies EFT gehad en het effect was groots. Direct merkten mensen het in mijn omgeving op. Het is ongelofelijk hoe snel er een effect behaald kan worden. Ik ben blij en dankbaar dat Marloes op mijn pad is gekomen".
Irene 

"Toen ik bij Marloes en Darja terecht kwam, was ik door burn-out en PTSS gerelateerde klachten tot bijna niets meer in staat. Met Marloes ben ik met EFT begonnen om mijn traumatische ervaringen stuk voor stuk te herbeleven. Door het kloppen nam de heftigheid van de emoties die er aan vast zaten af, totdat deze verdwenen. Door de EFT werden mijn klachten al snel minder. Darja kwam tijdens onze gesprekken heel snel uit bij de kern van mijn probleem. Ze legt heel helder uit maar geeft ook de ruimte om zelf na te denken en tot inzichten te komen. De combinatie van EFT met Marloes en gesprekken met Darja heeft mij heel goed geholpen. Ze zijn beide erg goed in hun vakgebied en daarnaast ook hele fijne, lieve, begripvolle mensen. Marloes en Darja, ik ben jullie heel dankbaar ❤️".
S. (vrouw)

"Wat ik zo fijn vond aan de gesprekken bij Marloes en Saskia is dat ze ook af en toe hun mening geven over een situatie die ik vertelde. Vaak stellen psychologen alleen maar vragen, maar dit waren altijd echte gesprekken. Alsof je met een vriendin praat.  De meeste behandelingen had ik bij Marloes omdat ik EFT behandelingen ging doen. Helaas kwam Corona tussendoor en moesten we het via Zoom doen. Dit werkte minder goed bij mij omdat ik aan het struggelen was met de techniek en zelf moest kloppen. Daardoor kon ik minder bij mijn gevoel komen. Toen ik weer naar de praktijk kon komen de laatste 2 keren, merkte ik dat de behandelingen heel effectief waren. Er kwam veel emotie los. Ik voelde me vertrouwd en Marloes maakte me ook aan het lachen. Ik ging daardoor steeds met een positief gevoel naar huis. Ik zou deze praktijk zeker aanraden!
S. (26 jaar)

"Liesan heeft mij enorm geholpen bij mij somberheidsklachten. Dankzij concrete tips en opdrachten om mee aan de slag te gaan heb ik geleerd om bepaalde zaken vanuit andere perspectieven te bekijken. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik dingen makkelijker los kan laten. Het was erg fijn om met regelmaat met Liesan te praten, ze luistert goed en vraagt goed door zodat we tot de kern kwamen. Ik voelde me op me gemak en ik voelde me begrepen. Dankzij de therapie heb ik meer ruimte gekregen in mijn hoofd waardoor ik nu beter voor mezelf kan zorgen".
D. (26 jaar)

"Ik wil Saskia heel hartelijk te bedanken voor de hulp die je zij mij heeft gegeven van oktober 2019 tot januari 2020. Zij heeft me zo veel geholpen en ik voelde me begrepen door haar. Het gaat sinds die tijd veel beter met mij. Er is heel veel in mijn leven veranderd maar ik kan er veel beter mee om dan voor ik het traject met haar deed, omdat ik zo veel heb geleerd".
Laura

"Ik heb bij psycholoog de Meer gelopen en ik ben heel tevreden. Ze zijn heel begripvol en meegaand. Ik heb er baat bij gehad. Mijn sessies zijn nu klaar bij psycholoog de Meer ik ga nu ergens anders lopen ivm een intensievere begeleiding als dit niks voor mij is of wordt dan kom ik zeker terug naar psycholoog de Meer. Echt een aanrader!!!".

"Wat ben ik blij dat ik bij Liesan terecht ben gekomen, ze is een hele fijne en kundige psycholoog. Ik voelde me dan ook direct op mijn gemak bij haar, ze is heel begripvol en voelde mij heel goed aan. Ik heb dan ook ontzettend veel gehad aan de EMDR therapie en heb ook veel geleerd. Ik ben Liesan ontzettend dankbaar en mocht ik in de toekomst weer hulp nodig hebben dan ga ik zeker weer terug naar haar". 
B (35 jaar)

"Ik kwam bij Darja terecht i.v.m. een doorverwijzing voor EMDR therapie. Het eerste contact via email was al heel prettig, meteen meedenken en heel begripvol. De therapie heeft bij mij heel goed geholpen en dat heb ik ook echt te danken aan Darja, ze neemt haar tijd, is de rust zelve en voelt dingen feilloos aan. Na de therapie houdt Darja ook nog contact via de email om te vragen hoe het gaat, dat pleit echt voor haar. In mijn geval was het niet nodig om een heel traject aan te gaan, maar als ik in de toekomst behoefte heb aan een psycholoog neem ik zeker weer contact op met Darja".
J. (43 jaar)

"Na er nog maar net van gehoord te hebben leek schematherapie erg bij mij te passen. Toen ik bij Saskia voor het intakegesprek terecht kwam had ik elders nog twee andere intakegesprekken gepland staan. Saskia was de eerste en de kennismaking voelde gelijk zo goed waarna ik de andere twee diezelfde dag heb afgezegd. Zonder dat Saskia professionaliteit uit het oog te verliest voelt schematherapie bij haar alsof ik met behulp van een goede kennis mijn leven onder de loep heb genomen. Middels imaginitieve therapie heb ik bij Saskia gebeurtenissen uit het verleden een gezondere plek kunnen geven en kan ik weer beter met dagelijkse situaties omgaan. Ik had dit zeker niet bij zomaar een willekeurige therapeut kunnen bewerkstelligen, wél bij Saskia!".
D.

"Ik had nog nooit van EFT gehoord, totdat ik met Marloes in contact kwam. Vanaf het begin had ik al een fijn gevoel bij Marloes, ze is warm, stelde mij erg op mijn gemak wat ervoor zorgde dat ik alles kon delen en daarnaast is ze ook lekker nuchter. EFT heef ervoor gezorgd dat ik ben gaan inzen dat ik vanuit mijn lastige jeugd angst had ontwikkeld dat ik in mijn hedendaagse leven nog meedroeg. Na mijn sessies met Marloes heb ik deze angst en onverwerkte emoties achter mij kunnen laten, mijn lei voelt letterlijk weer schoon en mijn leven voelt rustiger. Bijzonder dat EFT zo een sterk effect heeft, zonder dat je moeilijke gesprekken hoeft te voeren. Ik kan EFT bij Marloes absoluut aanraden, het heef tmij heel erg geholpen!"

M.S (28 jaar)

"Een feestje, zo noemt Marloes Kremer ons uur samen regelmatig. Ik denk daar anders over. Het tekent wel precies hoe zij erin zit met haar positieve energie en optimisme over de verandering die jij zoekt en waaraan je samen met haar werkt. Zij maakt dat je wilt voelen wat er is, waarom je bij haar bent, al is je pijn en verzet nog zo groot. EFT is haar methode om positieve verandering in je leven te brengen. Door te kloppen op een aantal specifieke punten op je lichaam en hoofd, terwijl je focust op de negatieve emotie, begint de energie weer vrij te stromen. Zo verdwijnen vervelende en ongewenste gevoelens. Met praten was ik wel klaar en met kloppen verleg je echt je focus naar spanning in je hoofd en lijf en komt daardoor makkelijker in een rustiger standje. Wel regelmatig blijven kloppen, zelfs midden in de nacht. Toch: eerlijk is eerlijk, zelf thuis kloppen vind ik een ding. Ik wil instant result en dat kan niet. Als Marloes bij mij klopt tijdens onze uren samen, voel ik me ontspannen. Zij zegt: zelf stug blijven kloppen, dan lukt het thuis ook je rustiger te voelen! Dus nu heb ik overal briefjes met het klopschema liggen en doe mijn best. Als ik me goed concentreer, ontspan ik inderdaad als ik zelf klop. Ik zou bijna gaan denken dat het voor mij ook nog ooit een feestje zou kunnen zijn".
Frederique (52 jaar)

"Ik heb veel aan de therapie bij Darja gehad, omdat ze erg begripvol is, ze zorg levert die bij jou als persoon past, ze je veel kan uitleggen over klachten en ze het niet moeilijker maakt dan het is. Door praktische, begrijpbare en niet te moeilijke opdrachten en tips zijn mijn klachten afgenomen. Wat ik het meest van Darja heb geleerd is in het hier en nu te leven en oké te zijn met wie ik ben.’"
Nina (22 jaar)

"Ik had nog nooit van EFT gehoord totdat ik een artikeltje van Marloes voorbij zag komen. Ik heb haar gevraagd of zij mij kan helpen met mijn emetofobie (angst voor overgeven) , ja zei ze en ik kon gelijk langskomen. Bizar maar waar na 5 sessies was mijn angst bijna helemaal weg! Ik vond het super fijn om op deze manier aan mijn angst te werken". 
Ruby (25 jaar)

"Voor mij was de EFT behandeling een openbaring. Eindelijk lukte het voorbij mijn ratio te gaan en bij mijn gevoel te komen en zo pijn uit het verleden te erkennen en eruit te laten. Ik voel me van binnen uit getransformeerd. Ik ga rustiger, bewuster en met meer liefde door het leven". 
Sanne (30 jaar)

"Ik zocht contact met de praktijk en kwam in contact met Marloes. Na een fijn en warm gesprek met Marloes zijn we begonnen met de behandelingen EFT. Langzaam laagje voor laagje begeleide Marloes mij op een voor mij heel veilige manier naar mijn jeugd ervaringen en angsten van die tijd. Ik kon opeens mijn angsten en trauma als het ware aanraken en voelen. Na een aantal sessies kon ik er met Marloes beter over praten, de EFT was voor mij al zeer snel effectief. De ervaring met EFT maar vooral de liefdevolle en betrokken begeleiding van Marloes heeft mij toch wel onopvallend enorm geholpen, het inzicht en de vrijheid die Marloes mij gegeven heeft is heel fijn".
Pieter (42 jaar) 

"Darja is een fijne therapeut die mij in korte tijd goed heeft geholpen om tot de kern te komen van mijn klachten. Ze heeft mij veel meer inzicht gegeven en mijzelf beter leren accepteren zoals ik ben!".
Maria (31 jaar)

"Ik werk zelf in de GGZ en was daarom in eerste instantie sceptisch over EFT. Na de eerste kennismaking met Marloes was ik heel enthousiast en kreeg ik na lange tijd weer vertrouwen in mijn eigen proces en de tijd die het nodig heeft. Marloes heeft mij met haar optimistische, energieke en nuchtere houding in beweging gebracht en vooral weer leren durven geloven in mijzelf en mijn toekomstplannen". 
Hannah (31 jaar)

"EFT heeft veel emoties bij me losgemaakt die al lang vastzaten in mijn onderbewustzijn en lijf. Ik vind het moeilijk om boosheid op een gezonde manier te uiten en dat heb ik door EFT geleerd op te roepen en tegelijk deze beklemmende emotie te bevrijden. Ik voel me letterlijk lichter na een EFT sessie bij Marloes en kan het iedereen aanraden."
Anoniem

"Na een verwijzing van de huisarts werd er binnen een dag contact met me opgenomen voor een intakegesprek. Mw. IJland heeft mij toen op een professionele en warme manier ontvangen. Alle sessies zijn ook op deze wijze verlopen. Ze is professioneel, persoonlijk en transparant. Na de behandeling heb ik meer vertrouwen in de toekomst en heb ik de benodigde middelen meegekregen om zelf verder te kunnen gaan.De enige reden waarom ik het geen 10 kan geven, is omdat de locatie voor mij een stukje reizen was (maar zeker de moeite waard!)".
Roy (29 jaar)

“Een aantal maanden geleden heb ik kennisgemaakt met Marloes vlak nadat ik voor mezelf besloten had dat ik niet langer op een gezonde manier mijn dagen doorkwam. Ik heb nogal wat meegemaakt in mijn leven en ik kwam geen dag meer door zonder tranen, doordat ik in mijn hoofd constant werd geconfronteerd met alles wat mij is overkomen. Marloes heeft me toen geadviseerd te starten met EFT met als doel de emotie van de heftige gebeurtenissen in mijn leven af te halen en zo op een ’normale/gezonde’ manier te kunnen leven met hetgeen allemaal gebeurd is. Samen met Marloes ben ik ’teruggegaan’ naar verschillende trauma’s waarbij zij door middel van EFT de lading van deze gebeurtenissen af wist te halen. De sessies waren emotioneel heftig, maar ontzettend effectief. Ik had direct resultaat en had na een tiental sessies vrijwel geen klachten meer. Buiten het feit dat EFT zeer effectief bleek te zijn, vond ik het contact met Marloes ook super fijn. Ze stelde me vanaf het begin helemaal op mijn gemak. Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat mijn uitdagingen vreemd waren en we hebben naast het bespreken van mijn heftige verleden ook echt wel met elkaar kunnen lachen. Mocht ik in de toekomst nog eens tegen een uitdaging aanlopen die ik zelf niet verwerkt krijg, dan klop ik zeker opnieuw aan bij Marloes!’ 
L.V. (31 jaar)